(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

הדובדבן שבקצפת

הדובדבן הוא אחד מן הפירות האהובים ביותר מבחינת הטעם והשאולים ביותר בבחינת השפה. כאמור בכותרת “הדובדבן שבקצפת” הוא מושג מוכר מאוד, אולם גם “דובדבן” בעצמו מהווה שם שאול וסמל עבור משהו טוב ויפה. כך, הדובדבן מהווה קישוט פעמים רבות, ושייך לשלל הפירות האדומים והירקות אשר מכילים בן השאר ויטמינים כגון ויטמין B9 וויטמין B6, יעיל למניעת מחלות לב וסרטן, וכדומה. אז אם מעניינות אתכם סגולות הדובדבן, ההיסטוריה שלו ואף נושאים נושפים כגון פירות נוספים שהדובדבן משתלב עימם, קראו מטה.

הדובדבן שבקצפת

דובדבן – מעט רקע כללי וסגולות הדובדבן (עליהם ארחיב בהמשך)

הדובדבן הוא פרי מתוק, אשר בעל עונת קטיף של חודשיים בערך. תאמינו או לא, אבל מבחינה מדעית, הוא קרוב משפחה של האפרסק, משמש ושקד. בנוסף, מבחינה תרבותית ובייחוד באירופה, הדובדבן נחשב לאחד מן הפירות הנפוצים ביותר למאכל ולשימושי מאכל, כגון: ריבות, תוספת לסלטים ועוגות, מצופים בסוכר או בסירופ מתוק ואף נהוג להכין מהם מיצים. סגולות הדובדבן בם רבים וכוללים בחינות בריאותיות ואף אסתטיות.

הפירות הנוספים שהדובדבן משתלב עימם הם: הפירות ה”מתוקים” אבל לא החמוצים במיוחד, כגון אבטיח, תפוח (לא ירוק) וכדומה. בנוסף, הוא הולך מצוין בסלטים בדומה לחמוציות ולכן משתלב טוב עם חסה ומלפפונים. אגב, בסלטים ניתן להשתמש גם בדובדבן מסוכר ולא רק טרי, אם בא לכם כמובן.

הדובדבן שבקצפת – מהיכן הגיע הביטוי?

אז עבור מי שלא יודע, הביטוי הגיע בעיקר הודות לצבעו האדום העז של הדובדבן. האדום נחשב לצבע נחשק גם בחיים באופן כללי, אולם גם באוכל ולכן הוא משמש כקישוט שונה על מאכלים (בעיקר מתוקים) רבים, לרבות על עוגות, גלידות ואתם בטח מכירים עוד.

יתרונות תזונתיים

ככלל, לא רק הדובדבן נחשב לפרי עתיר בברזל, אולם צבעו האדום מעיד על כך באופן מובהק. הפירות האדומים והירקות עשירים לרוב במגוון ויטמינים: ויטמין B9 וויטמין B6 והדובדבן בפרט מכיל מגנזיום, אבץ ועוד.  בנוסף, קיים הדובדבן, בדומה לכל פרי, עשיר בסיבים תזונתיים ולכן מקל ומסייע בעיקול. חשוב לציין שבניגוד למאכלים אחרים, היתרון של הדובדבן הוא שהוא מתוק, ולכן קל לאכול אותו ולקבל ממנו את כל היתרונות התזונתיים. הדובדבן מכיל גם נוגדי חמצון, ולכן מסייע כאמור למניעת מחלות כגון סרטן, הזדקנות וחולשת כלי דם. בקצרה, הדובדבן יעיל למניעת מחלות לב וסרטן, וכל כלי דם, טחורים וכדומה.

יתרונות ספציפיים

הדובדבן מכיל אנתוציאנין – חומר שאר מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, וקיים בדרך כלל בפירות או בירקות אדומים (בחלקים אדומים של הצמח, בכלל).

הדובדבן משמין?

ככלל, התשובה היא לא. ניתן להיכנס לאתרים שונים ולצפות בנתונים מדוייקים אודות הערכים התזונתיים שקיימים לדובדבן, אולם חשוב לציין שהוא לא נחשב למשמין “ממש”, וכן יתרונותיו התזונתיים עולים על חסרונותיו. לכן, כפי שניתן ללמוד ממאמר זה באופן כללי, הדובדבן מאוד מומלץ לאכילה.

 

אולי תרצו לדעת גם...

לורם איפסום
מתנה ליולדת עם מגשי פירות - מה כדאי לדעת?
"שוברים את הראש" מה לקנות לבת משפחה ו/או חברה קרובה כמתנה לאחר הלידה? זה הזמן שתתחילו לחשוב בכיוון המרענן ביותר שיכול להיות: מגש פירות עשיר המשלב בתוכו היצע מרשים של פירות טריים וחתוכים מפירות העונה. מגשי פירות כמתנה ליולדת הם ללא ספק הפתרון הנכון לכל אחד ואחת מביניכם המחפש אחר מתנה מושקעת ומיוחדת ליולדת. מתנה של מגשי פירות ליולדת משלבת בתוכה גם בריאות, גם טריות וגם נראות מרהיבה לעין הודות…
גברת פסיפלורה
פסיפלורה, או בשמה המדעי Passiflora edulis, או שעונית נאכלת, הוא אחד הצמחים המטפסים (ויש שיכנו אותו גם "פרי" 9 הנאכלים ביותר אשר קיימים כיום. כהוכחה, ניתן לקחת את מגוון משקאות הקרח, הקינוחים, הסיאופים והעוגות בטעם המעניין של הפסיפלורה. אולם, למרות התפוצה הרחבה שלו, לא כולם מכירים לעומק את יתרונותיו התזונתיים. אז, עבור מי שממש אוהב את הפרי, כמוני, זה הזמן לקרוא ולהחכים קצת, לכבוד הפסיפלורה שכולנו אוהבים. Passiflora edulis, או…